رویکردهای مهم قیمت گذاری املاک ✔️
رویکردهای مختلف قیمت گذاری املاک + مزایا و معایب
در حوزه قیمت گذاری ملک و ساختمان، انتخاب رویکرد مناسب برای تعیین قیمت، یکی از چالشهای اساسی است که تأثیر بسزایی بر سودآوری و موفقیت کسبوکارها دارد. رویکردهای مختلف قیمت گذاری املاک هرکدام با مزایا و معایب خاص خود، به دنبال فراهم کردن راهکارهایی هستند که علاوه بر تضمین سود بنگاهها، رضایت مشتریان و رقابتپذیری در بازار را نیز حفظ کنند. با توجه به پیچیدگی بازار ملک و ساختمان و تفاوتهای موجود در خصوصیات و ویژگیهای هر پروژه، انتخاب یک رویکرد مناسب و یا ترکیبی از رویکردها میتواند نقشی تعیینکننده در موفقیت یا شکست اقتصادی این حوزه ایفا کند.
این مقاله به بررسی رویکردهای مختلف قیمت گذاری در حوزه املاک و ساختمان میپردازد. رویکردهایی مانند رویکرد مبتنی بر هزینه، رقابت، مشتری و یکپارچه از جمله روشهایی هستند که به طور گسترده در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از این رویکردها با توجه به شرایط بازار و نیازهای بنگاه، مزایا و معایب خاص خود را دارند. هدف این مقاله بررسی این رویکردها و ارائه دیدگاهی جامع در خصوص انتخاب بهترین راهکار برای قیمت گذاری در بازار پیچیده و پویا ملک و ساختمان است.
قیمت گذاری ملک یا ساختمان و روش های آن ✔️ |
رویکردهای مهم قیمت گذاری املاک
در کل رویکردهای مهمی که در قیمت گذاری املاک وجود دارد شامل موارد زیر می باشد که به طور خلاصه تشریح می شود:
۱. رویکرد مبتنی بر هزینه
در این رویکرد قیمت گذاری، قیمت املاک و ساختمان ها براساس کل هزینه ساخت و ساز به علاوه یک حاشیه سود معقول تعیین می شود.
مزایا: ساده و سریع است، رویه عمل استاندارد است، در بازارهای ایستا، ثبات قیمت ایجاد می کند، از نظر مشتری منصفانه هستند، سودآورترین روش است.
معایب: رقابت، عرضه و تقاضا را در نظر نمی گیرد، به حساسیت مشتریان نسبت به قیمت توجه نمی کند. گاهی ویژگی های منحصر به فرد ملک و ساختمان و شرایط فروش را در تصمیمات لحاظ نمی کند.
۲. رویکرد مبتنی بر رقابت
در این رویکرد قیمت جهت تحقق وضعیت رقابتی بازار تعیین می شود. در این رویکرد قیمت گذاری ، عامل تعیین کننده این است که ملک ها، ساختمان ها یا پروژه های رقبا در چه وضعیتی است و یا در کل رقبا در حال انجام چه کاری هستند.
مزایا: سادگی و سرعت، ممکن است که از جنگ قیمت ها جلوگیری کند. زیرا رقبا می دانند که کاهش قیمت تقلید می شود.
معایب: از ابتکار عمل برای سود بنگاه جلوگیری می کند، هزینه های خود بنگاه را نادیده می گیرد و نهایتاً پیروی از رقبا می تواند به قیمت گذاری کمتر از هزینه منجر شود.
۳. رویکرد قیمت گذاری بر مبنای مشتری
در این رویکرد قیمت بر اساس واکنش مشتریان به قیمت تعیین می شود. در این حالت سطح قیمت با توجه به خواست، رفتار، ذائقه ها و ترجیحات مشتری تعیین می گردد.
مزایا: توجه به رابطه سهم بازار (تقاضا) و قیمت، حداکثر کردن سود کوتاه مدت و بلندمدت و سهم بازار افزایش می یابد. تفاوت در ارزش ها و ادراک مشتریان را در نظر می گیرد و به قیمت هایی منجر می شود که مشتریان تمایل دارند و می توانند بپردازند.
معایب: هزینه و قیمت های رقبا را در نظر نمی گیرد و به یک سیستم اطلاعاتی بازاریابی بسیار قوی و پویا نیاز دارد.
۴. رویکرد قیمت گذاری یکپارچه
در این رویکرد قیمت گذاری املاک، به هر سه عامل هزینه، رقابت و مشتری توجه می شود.
مزایا و معایب: چون این رویکرد معجونی از سه رویکرد قبلی است، همزمان مزایا و معایب آن سه را دارد. ولی یک عیب بزرگ دارد و آن نیز مشکل بودن این مسئله است که به هر حال کدام عامل نقش بیشتری باید در قیمت گذاری ملک داشته باشد و نیز این که آن عامل چگونه شناسایی شود.
۵. رویکرد کارآفرینانه
همچنان که محیط های بیرونی بی ثبات تر می شوند، قیمت گذاری باید بیشتر به خارج متمرکز شود و مدیران باید رویکردهای قیمت گذاری ملک را مورد توجه قرار دهند که مبتنی بر بازار و منعکس کننده قصد شرکت جهت اتخاذ ریسک های حساب شده تر، فعال تر و انعطاف پذیرتر باشد.
مزایا و معایب: در دنیای پویای کسب و کار بهترین نتیجه را دارد. چون از ویژگی های کارآفرینان ( نوآوری، ریسک پذیری، فعال بودن ) برخوردار است و می تواند به مزیت رقابتی منجر شود.
مهم ترین عیب این رویکرد پیچیدگی آن است و عدم اطمینان بیشتری نسبت به سایر رویکردها دارد.
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.