پرداخت شارژ آپارتمان خالی ✔️
آیا مالکانی که ساکن نیستند باید شارژ را پرداخت کنند؟
قانون پرداخت شارژ واحد آپارتمان خالی ✔️
پرداخت شارژ و یا هزینه های قسمت های مشترک وظیفه تمام مالکان است . حتی اگر در آنجا سکونت نداشته باشند و آپارتمان آنان خالی باشد.
البته باید این مسئله را هم در نظر بگیریم پرداخت شارژ از جنبه هایی برای آپارتمان خالی لازم نیست مثل پرداخت قبوض آب و گاز . زیرا این مالکان در آپارتمان سکونت نداشته اند و استفاده ای نکرده اند که قرار بر پرداخت آن باشد اما سایر هزینه ها را مکلف به پرداخت هستند مثل هزینه های مربوط به آسانسور و …
عدم پرداخت شارژ توسط مالک واحد خالی
پرداخت شارژ وظیفه ای است که قانون بر مالک تحمیل کرده است . اگر مالک از پرداخت آن خودداری کند برای آن ضمانت اجرا تعریف کرده است.
حال چه فرد مالک ساکن آپارتمان باشد چه واحد وی خالی باشد . درباره ضمانت اجرای عدم پرداخت شارژ ماده ۱۰ این قانون این گونه مقرر کرده است که ابتدا هیئت مدیره با ارسال اظهار نامه از طریق دادگاه و نوشتن مبلغ مورد مطالبه آن را به وسیله اظهار نامه درخواست می کند .
در صورتی که از مدت اظهار نامه ۱۰ روز سپری شود و مالک باز هم پرداخت نکرد ، خود هیئت مدیره میتواند با صلاحدید خود مالک را از امکانات قسمت های مشترک مثل شوفاژ، برق، گاز و… محروم کند و اجازه استفاده آن را به مالک ندهد .
اگر باز هم مالک از پرداخت خودداری کرد هیئت مدیره میتواند از اجرای اسناد بر طبق اظهار نامه ای که از قبل داشتند صدور اجراییه را برای مطالبه مبلغ تقاضا کند.
از طرف دیگر می تواند به دادگاه مراجعه کنند و مطالبه شارژ را از طرق دادگاه نیز درخواست کنند .
دادگاه در این مورد بدون نوبت رسیدگی می کند و حکم صادر می کند و واحدی را که بدهکار است از خدمات دولتی محروم می نماید . ممکن است فرد را نیز تا دو برابر بدهی جریمه کند . این مازاد جریمه برای خود قسمت های مشترک استفاده می شود .
مواردی که مالکان باید برای آن هزینه پرداخت کنند ؟
طبیعی است که مواردی مثل ایزوگام کردن پشت بام یا هزینه های مربوط به نمای ساختمان بر عهده همه بوده و جزو هزینه های نسبی مربوط به مشاعات است . در این موارد قانون صریحا اعلام می کند که مالکان باید برای آن هزینه کنند.
اینجا دیگر استفاده یا عدم استفاده مطرح نیست. به عنوان مثال مالک یکی از واحدهای طبقه اول هیچ وقت نمی تواند بگوید عایق بندی پشت بام به ما ارتباطی ندارد چونکه در آن واحد سکونت ندارم ؛ چرا که موجودیت ساختمان باید حفظ شود .
پرداخت شارژ واحد خالی توسط مالکین
مالکان واحدهای خالی ملزم به پرداخت هزینه های متغیر مصرفی نیستند .هزینه های متغیر مصرفی مانند شارژ ماهانه مربوط به قبوض آب ، برق و گاز مشترک ( مشاع) می باشد . مالک واحد خالی چون در آپارتمان سکونت ندارد و سهمی از آب یا گاز یا برق مصرفی ندارد ، لذا نیازی نیست بابت آن پولی پرداخت کند .
اما همه چیز به مصوبات هیئت مدیره ساختمان بر می گردد . ممکن است هیاتمدیره تصمیم بگیرد از واحدهای خالی نیز این هزینهها را دریافت کند . یا حداقل مبلغ شارژ مشاع را برای واحدهای خالی نصف محاسبه کند. لذا در نهایت قوانین تصویب شده در هیئت مدیره ساختمان است که اهمیت دارد .
لذا در صورتیکه قرار است واحدی را خریداری کنید و مدتی آن واحد خالی باشد ، بهتر است مصوبات هیئت مدیره در خصوص واحدهای خالی را جویا شوید .
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.