آموزش قراردادنویسی املاک ✔️ چگونه قرارداد املاک بنویسیم
آموزش قراردادنویسی املاک ✔️ چگونه قرارداد املاک بنویسیم
قراردادنویسی املاک
مطابق ماده ۱۸۳ قانون مدنی، عقد یا قرارداد عبارت است از این که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد.
قراردادنویسی یک فرایند حیاتی در حرفه املاک و معاملات ملکی است که در آن اطلاعات و شرایط مربوط به خرید، فروش، اجاره، یا اجارهدهی ملک مشخص میشود.
این قراردادها معمولاً شامل جزئیاتی مانند قیمت، شرایط پرداخت، حقوق و تعهدات طرفین، تاریخ تحویل ملک و سایر شرایط قراردادی مربوطه میشوند.
آموزش قراردادنویسی املاک ؛ چگونه قرارداد املاک بنویسیم
قرارداد نویسی ملکی یک توافق رسمی بین دو طرف برای فروش، اجاره، یا معاوضهی یک واحد ملکی است. این قرارداد شامل شرایط و جزئیاتی است که مشتری و فروشنده یا مستأجر و موجر در زمان انجام معامله مورد توافق قرار میدهند.
یک مشاور املاک حرفهای باید توانایی عقد و نوشتن قراردادهای ملکی را داشته باشد. او باید به طور دقیق با شرایط و جزئیات مختلف قراردادها آشنا باشد تا قراردادهای صحیحی برای مشتریان خود تدارک دهد.
سندخوانی نیز یکی از مهارتهای اساسی در قرارداد نویسی است. مشاور باید قادر باشد تا متن قرارداد را به طور دقیق تفسیر کند و به مشتریان خود توضیح دهد.
در صورتی که در قرارداد مشکلی به وجود آید، مسئولیت اصلی بر عهده نویسنده قرارداد است. بنابراین، مشاوران املاک باید اصول کسبوکار خود را به خوبی بدانند و قادر باشند کارهای خود را به طور حرفهای انجام دهند.
آموزش قرارداد نویسی املاک به مشاوران کمک میکند تا از مشکلات جلوگیری کنند و به طور حرفهای و دقیق قراردادهای ملکی را تدارک دهند.
شرایط اساسی در قرارداد نویسی املاک
شامل رضایت طرفین، اهلیت و موجه بودن آنها، مشروعیت معامله، و موضوع مورد معامله میشود. این شرایط طبق قانون مدنی کشورمان تعیین شده و باید در هنگام نوشتن قراردادهای ملکی رعایت شوند.
اجزای اصلی و اساسی یک قرارداد ملکی
- نام و عنوان قرارداد: عنوانی که طرفین برای قرارداد خود انتخاب میکنند و باید با موضوع و محتوای آن همخوانی داشته باشد.
- موضوع قرارداد: تعهداتی که طرفین در قرارداد به آن میپردازند و باید مشروع و قابل انتقال باشند.
- طرفین قرارداد: افراد یا شرکتهایی که در قرارداد مشخص میشوند و باید صلاحیت و صلاحیت قانونی آنها بررسی شود.
- مبلغ قرارداد نویسی ملکی: قیمت یا مبلغ یا ثمن معامله که طرفین توافق میکنند و باید به صورت رسمی ذکر شود.
- مدت زمان قرارداد: بازه زمانی که قرارداد فعال است و معمولاً از زمان امضای آن شروع میشود.
- عواقب و خسارات: مسئولیتها و عواقبی که در صورت عدم انجام تعهدات باید پذیرفته شود.
- تعهدات و شروط: شرایط و تعهداتی که طرفین در قرارداد قرار میدهند و باید اجرا شوند.
- حوادث غیر قابل پیشبینی: شرایطی که در صورت وقوع، ممکن است انجام تعهدات را تحت تأثیر قرار دهد.
- فسخ قرارداد: شرایط و روشهایی که قرارداد میتواند فسخ شود، از جمله توافق دو طرف یا تصمیم دادگاه.
دوره آموزش قراردادنویسی
قرارداد نویسی و انجام معاملات یک هنر و تخصص بسیار حساس است. مشاورین املاک بدون تجربه و دانش کافی در این زمینه ممکن است با موانعی روبرو شوند. همچنین، قرارداد نویسی در امور املاک بسیار حساس و پراهمیت است و باید به جزئیات بندهای آن توجه شود. بنابراین، شرکت در دورههای آموزشی مرتبط با این حوزه بسیار حیاتی است. تسلط بر این مهارت به دانش عمیق و تجربههای عملی نیاز دارد. پس، انتخاب آموزش مناسب و یادگیری مفاهیم صحیح، اساس موفقیت در این زمینه میباشد.
مجموعه فراملک برای آموزش دانش سندخوانی و قراردادنویسی به مشاورین املاک ویدیویی تدوین کرده است که در این ویدیو از پایه ترین مباحث مربوط به اسناد ملکی تا مهمترین آن ها که تنظیم قرارداد صحیح می باشد آموزش داده شده است.
در این ویدیو ابتدا تمام اسناد رسمی و عادی به صورت تصویری معرفی شده و نحوه خواندن این اسناد، اهمیت وجود آن ها در انواع معاملات به طور کامل توضیح داده می شوند تا به این ترتیب مشاور املاک از چند متری سند را بشناسد و بداند قرار است در داخل آن با چه مواردی روبرو شود.
دوره آموزش سندخوانی و قراردادنویسی
کتاب قراردادنویسی املاک
در ادامه چند کتاب مرتبط و مفید در زمینه آموزش قراردادنویسی املاک معرفی کرده ایم :
کتاب ارتباطات موثر در املاک نوشته ایمان فارسیجانی، یکی از کتاب های کاربردی با قلم مشاور املاکی باتجربه است که تمام نکات مربوط به برقراری ارتباط موثر در املاک را با زبانی ساده در اختیار شما قرار میدهد.
کتاب ارتباطات موثر در املاک به صورت pdf
کتاب ارتباطات موثر در املاک به صورت فایل صوتی
کتاب واژه نامه قراردادی نوشته دکتر هنگامه عسگری با هدف آموزش و مهارت افزایی مدیران کسب و کار و فعالان و علاقه مندان به مباحث قراردادی ، جهت آموزش قراردادنویسی املاک و تسلط بر قراردادها نگارش یافته است .
زبان کتاب فنون مذاکره و مهارت های قراردادنویسی ، ساده و قابل فهم و تا حدودی خودمانی است و خبری از ادبیات غامض و سخت حقوقی نیست.
علاوه بر زبان ، سعی شده است واقعیتهای بازار و تمنیات بازاریان به عنوان پایه قرار گیرد ولی در عین حال نیز با مقررات قانونی مثل قوانین، رویههای قضایی و نظر دکترین حقوقی همخوانی و انطباق داشته باشد.
نکات قراردادنویسی املاک ؛ اصول قراردادنویسی املاک
- در قرارداد املاک، نام و نام خانوادگی طرفین قرارداد، اطلاعات تماس طرفین، آدرس ملک مورد معامله همراه با اثرانگشت طرفین و تاریخ دقیق ثبت قرارداد را ذکر کنید.
- موضوع معامله و شرایط آن را ذکر کنید. شامل جزئیات ملک مورد معامله، ابعاد، ویژگیها، وضعیت حقوقی، مبلغ معامله یا اجاره، شرایط پرداخت، شرایط تحویل و هرگونه شرایط دیگر مرتبط با معامله.
- متراژ ملک را به صورت دقیق ثبت کنید. اگر ملک در حال ساخت است و متراژ آن کاملا مشخص نیست، بر اساس جواز متراژ حدودی آن باید تعیین شود و در بند توضیحات قرارداد نوشته شود، که اضافه یا کمبود متراژ به چه صورت محاسبه خواهد شد.
- متراژ انباری و پارکینگ را مشخص کنید. همچنین تمامی موارد و جزئیات مربوط به آن ها را در قسمت توضیحات قرارداد به صورت کامل و دقیق ذکر کنید.
- ثمن معامله و هرگونه شرایط مالی مربوط به معامله را توضیح دهید. شامل توضیحاتی در مورد قیمت کل معامله، میزان پیش پرداخت و روشهای پرداخت مانند اقساط یا وامها.
- قوانین و مقررات قرارداد و شرایط حقوقی آن را توضیح دهید. مانند مسئولیتها، شرایط لغو قرارداد، حقوق و تعهدات طرفین.
- شرایط تحویل و تسلیم ملک شامل تاریخ و شرایط تحویل و تسلیم ملک، وضعیت فیزیکی ملک در زمان تحویل و هرگونه تعهدات یا توافقات مرتبط با تحویل ملک را در قرارداد ذکر کنید.
- اگر مواردی مانند نقشهها، گواهیها، گزارشها یا مستندات دیگری برای توضیحات اضافی مورد نیاز است، آنها باید به عنوان پیوستها به قرارداد اضافه شوند.
- مهلت ها و تعهدات طرفین قرارداد را ذکر کنید. مانند مهلت پرداخت و تعهدات نگهداری ملک.
- پیش از نگارش قرارداد، در خصوص متن قرارداد توافق کنید و مطمئن شوید که متن قرارداد تنظیم شده تغییری نمی کند.
- مندرجات قرارداد باید واضح و روشن نوشته شود و ابهامی در آن وجود نداشته باشد.
- سعی کنید که تا حد امکان قرارداد نوشته شده خط خوردگی نداشته باشد و در صورت وجود خط خوردگی حتما در قرارداد ذکر کرده و توضیح دهید.
- قسمت های نقطه چین (….) قرارداد را تمکیل کنید در غیر این صورت روی آن را خط بکشید.
- بهتر است محل انعقاد قرارداد را ذکر کنید.
- طرفین باید قرارداد را مطالعه کرده و به توافق کامل رسیده باشند و سپس قرارداد را امضا کنند.
- پیش از امضای قرارداد توسط طرفین معامله، یکبار با دقت از ابتدا تا انتهای قرارداد را بخوانید.
- حتما دو نفر شاهد قرارداد را امضا نمایند.
- اگر خریدار یا فروشنده نماینده قانونی دارند حتما مشخصات آنان نیز در قرارداد ذکر شود.
- در مورد اشخاص حقوقی، علاوه بر امضای قرارداد توسط صاحبان امضای مجاز، مهر شرکت نیز باید زده شود.
- تمامی صفحات قرارداد همچنین ضمایم و پیوست ها باید امضا شوند.
- سه نسخه از قرارداد تنظیم شده تهیه کنید. یک نسخه را نزد خود نگهدارید و دو نسخه دیگر را در اختیار طرفین معامله قرار دهید.
- در صورت تعدد مالکین، میزان سهم هر یک را دقیقا مشخص کنید.
- اگر موردمعامله جزو ماترک هست حتما گواهی انحصار وراثت را به دقت بررسی کنید که چه کسانی جزو وراث هستند و حق انجام معامله را دارند.
- در تعریف مورد معامله، برای آپارتمان از واحد شمارش دستگاه، برای زمین، باغ و باغچه از واحد شمارش قطعه و برای خانه و مغازه از واحد شمارش باب استفاده کنید.
- تمامی متعلقات ملک که قابلیت انتقال و جابهجایی دارند (مثل آبگرمکن، کابینت، کمد دیواری، کولر آبی یا گازی و…)، در قسمت توضیحات همراه با ذکر کامل جزئیات ثبت کنید.
- شماره طبقه ملک مورد معامله را از روی سند مطابقت دهید و ذکر کنید و نباید به صورت رویتی نوشته شود.
- تعیین میزان مالکیت: اگر ملک مورد نظر دارای سند شش دانگ نباشد یا میزان مالکیت فروشندهها متفاوت باشد، حتماً میزان مالکیت را واضحاً مشخص کنید.
- استفاده از سند رسمی: اگر معامله دارای سند رسمی است، حتماً نام فروشنده را به عنوان مالک رسمی در سند ذکر کنید.
- تعیین مقدار معامله: میزان معامله را به صورت دقیق و واضح مشخص کنید، از اعداد و حروف برای ثبت مبالغ استفاده کنید.
- خریداران متعدد: اگر معامله دارای چندین خریدار است، مشارکت هر شخص را مشخص کرده و از عبارتهای مصالحهآمیز استفاده کنید.
- استفاده از نگارش صحیح: در نگارش قرارداد، از اصطلاحات صحیحی مانند باب، قطعه یا دستگاه برای تعریف مورد معامله استفاده کنید.
- توضیحات دقیق: مشخصات ملک یا زمین را به دقت ذکر کنید، شامل کاربری، آدرس، مساحت، انباری، پارکینگ و سایر جزئیات مهم.
- ذکر نمایندگی یا وکالت تفویضی: اگر معامله توسط نماینده یا با وکالت تفویضی انجام میشود، حتماً این نکته را در قرارداد درج کنید.
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.