آموزش نوشتن مبایعه نامه املاک ✔️
آموزش نوشتن مبایعه نامه املاک
مبایعه نامه چیست
مبایعه نامه در فقه و قانون مدنی عبارت است از بیع نامه یا قراردادی که در آن بیع واقع شدهاست. منظور از بیع، دادن مالی است به عوض معلوم یا به عبارتی بیع نامه قراردادی است در رابطه با خرید و فروش مالی بین خریدار و فروشنده که در مقابل دادن مال باید پول یا عوض دیگری پرداخت شود.
بر این اساس، مبایعه نامه املاک قراردادی است که میان خریدار و فروشنده ملک تنظیم می شود و در عوض پرداخت مبلغی که به آن ثمن معامله می گویند، مالکیت ملک از فروشنده به خریدار منتقل می شود.
مبایعه نامه املاک در دفاتر املاک و توسط مشاور املاک میان طرفین معامله تنظیم می شوند و جزو اسناد عادی محسوب می شود.
شرایط تنظیم مبایعه نامه املاک
- مشخصات کامل و دقیق طرفین قرارداد با نشانی اقامتگاه آنان و همچنین احراز هویت طرفین قرارداد و صلاحیت آنان برای عقد قرارداد (مانند مالک بودن فروشنده)
- ذکر دقیق ثمن و بهای مورد معامله (مبیع).
- زمان قرارداد؛ هر قراردادی باید یک زمان معین و مشخص شده داشته باشد یعنی زمان و تاریخ انتقال سند (در صورتیکه مبیع مانند خانه یا اتومبیل دارای سند قابل انتقال در دفتر اسناد رسمی باشد) و زمان قبض مبیع (تحویل مورد معامله به خریدار) در آن تصریح شده باشد.
- عاقل و بالغ بودن طرفین قرارداد.
- قصد طرفین قرارداد به انجام بیع (صوری بودن بیع مانع از انعقاد آن است)، آزادانه و آگاهانه بودن معامله و آشنایی اجمالی طرفین قرارداد به قوانین مربوط به موضوع قرارداد مثلاً شرایط فسخ و اقاله قرارداد.
- حضور دو نفر شاهد جهت امضای ذیل قرارداد.
- تنظیم قرارداد مبایعه نامه املاک در دو نسخه و در صورت نیاز سه نسخه جهت در اختیار فرد سوم قراردادن مانند مشاور املاک (که فرد سوم در قرارداد ذکر شده)
آموزش نوشتن مبایعه نامه املاک ؛ قوانین مبایعه نامه املاک
- یکی از مهمترین قوانین در تنظیم قرارداد مبایعه نامه املاک، احراز هویت خریدار و فروشنده است. مشاورین املاک باید در زمان تنظیم قرارداد مبایعه نامه، حتما از صحت اطلاعات و هویت طرفین معامله اطمینان حاصل نمایند تا از بروز مشکلات حقوقی جلوگیری کنند.
- یکی دیگر از قوانین مبایعه نامه املاک، تعیین کردن مشخصات ملک مورد معامله است. تمام جزئیات و مشخصات مربوط به ملک مانند مقدار سهم خریداری شده، نوع کاربری ملک (مسکونی اداری تجاری و …)، امکانات ملک، وام دار بودن یا نبودن ملک، در رهن بودن یا نبودن سند ملک، وضعیت عرصه و اعیان، شخصی بودن یا اوقافی بودن ملک به طور دقیق و کامل باید در قرارداد درج شود.
- مورد بعدی مربوط به ثمن معامله می باشد. ثمن معامله می تواند مال دیگری برای معاوضه نیز باشد. بنابراین بهای ملک یا عوض قرارداد باید در مبایعه نامه درج شود. اگر از چک برای پرداخت استفاده می شود، حتما باید مشخصات چک به صورت دقیق ذکر شود و همچنین شرایط پرداخت و تحویل ملک باید در مباعه نامه تعیین شود.
- قرارداد مبایعه نامه چون عقدی لازم است، بنابراین در صورتی می توان آن را فسخ کرد که طرفین معامله یکی از شرایط فسخ قرارداد را داشته باشند یا هر دو طرف راضی به فسخ قرارداد باشند.
- یکی از قوانین مهم دیگر در خصوص تنظیم قرارداد مبایعه نامه املاک، این است که خریدار برای انتقال مالکیت ملک به صورت رسمی، بعد از تنظیم مبایعه نامه، باید از طریق دفاتر اسناد رسمی، برای ملک مورد معامله، سند رسمی اخذ نماید.
- مشخصات پلاک ثبتی، متراژ، نوع اسکلت، سال ساخت، مشخصات اصلی سند(شماره سند شماره دفتر شماره صفحه) و اشتراکات(آب برق گاز تلفن) باید در مبایعه نامه قید شود.
نکات مهم در مبایعه نامه نویسی
- معمولا قرارداد مبایعه نامه املاک، در سه نسخه تنظیم می شود که در اختیار خریدار، فروشنده و مشاور املاک قرار می گیرد. توجه داشته باشید که قبل از امضا کردن مبایعه نامه، تمامی نسخه ها را مطالعه کنید که باهم مغایرت نداشته باشند.
- توجه داشته باشید که امضای خریدار، فروشنده، ۲ نفر شاهد و مهر و امضای مشاور املاک، در تمامی صفحات مبایعه نامه و در هر ۳ نسخه الزامی است. مثلا اگر مبایعه نامه ۴ صفحه دارد و در سه نسخه تنظیم شده است، امضای تمام افراد ذکر شده باید در تمامی ۱۲ برگه وجود داشته باشد.
- در مبایعه نامه املاک، فقط و فقط مطالب نوشته شده بالای امضاها از نظر قانونی اعتبار دارند. پس هر مطلبی که می خواهید به مبایعه نامه اضافه کنید یا پشت برگه بنویسید، حتما توجه داشته باشید که زیر آن ها نیز توسط خریدار، فروشنده، ۲ نفر شاهد امضا شود و مشاور املاک نیز آن را مهر و امضا کند.
- توافق ها و شرایط طرفیت معامله حتما به صورت دقیق و کامل در مبایعه نامه نوشته شود و اصل شرط کامل و دقیق مشخص باشد و تاریخ انجام شرط دقیق مشخص شود.
همچنین مشخص شود که در صورت انجام نشدن شرط چه اتفاقی می افتد؟ مثلا جریمه ای پرداخت شود یا معامله فسخ شود و … - در پرداخت با چک، تمام اطلاعات مربوط به چک را در مبایعه نامه املاک بنویسید. مثل : تاریخ چک، شماره چک، مبلیغ چک، نام بانک، نام شعبه بانک، دلیل صدور چک ( اینکه چک بابت چه چیزی است؟ تنظیم سند ؟ تحویل ملک ؟ یا … )
مشاور املاک باید یک کپی از چک بگیرد.
فروشنده باید رسید دریافت چک را به مشاور املاک بدهد.
مشاور املاک باید چک خریدار را به فروشنده تحویل داده و رسید دریافت چک را از فروشنده گرفته و به خریدار تحویل بدهد.
آموزش نکات حقوقی در نوشتن مبایعه نامه املاک
- احراز هویت طرفین معامله: قبل از تنظیم مبایعه نامه، مدارک شناسایی طرفین معامله را چک کنید که معتبر باشند.
- توجه به نحوه پرداخت: اگر قرار است مبلغ به صورت چک پرداخت شود، حتما توجه داشته باشید که در سامانه صیادی ثبت شده باشد و حتما شماره چک را در مبایعه نامه قید نمایید.
- بند به بند و با دقت زیاد مبایعه نامه را بخوانید سپس امضا کنید. حتی اگر به مشاور املاک و دفتر املاک اطمینان دارید!!!
- برای تعهدات هر یک از طرفین، ضمانت اجرایی تعیین کنید. به عنوان مثال مشخص کنید که اگر در روز و تاریخ تعیین شده، هر یک از طرفین برای تنظیم سند در دفترخانه حاضر نشد، مبلغ n تومان باید جریمه پرداخت کند.
- بخشی از ثمن معامله را به عنوان بیعانه و ضمانت اجرایی از خریدار دریافت کنید و حتما در مبایعه نامه ذکر کنید که اگر خریدار از خرید ملک منصرف شد، بخشی از بیعانه پرداخت شده به عنوان حق ضرر کسر شده و مابقی به او عودت داده می شود.
- در هنگام امضای قرارداد مبایعه نامه املاک، حتما چند نفر شاهد همراه خود داشته باشید.
- مطمئن شوید که خریدار توانایی پرداخت ثمن معامله را داشته باشد. یا اگر قرار است وامی دریافت کند، حتما از شرایط آن اطلاع داشته باشید.
- برای پرداخت ثمن معامله، زمان مشخص کنید. همچنین برای عدم پرداخت آن، ضمانت اجرایی در نظر بگیرید تا متضرر نشوید.
- ملک را زمانی تحویل دهید که حداقل ۸۰ درصد از ثمن معامله را دریافت کرده باشید.
آموزش نوشتن مبایعه نامه املاک ؛ اجزای قرارداد مبایعه نامه املاک
- مشخصات خریدار و فروشنده
- موضوع مورد معامله
- ثمن معامله
- شرایط تنظیم و انتقال سند
- شرایط تسلیم مورد معامله
- آثار قرارداد
آموزش مبایعه نامه نویسی ، نحوه نوشتن مبایعه نامه ملک
یک از مهارت های موردنیاز برای مدیرقرارداد یا مشاور املاک، توانایی نگارش و تنظیم مبایعه نامه و قراردادنویسی املاک می باشد.
نوشتن قرارداد مبایعه نامه املاک به قدری حساس است که کوچکترین اشتباه می تواند مشکلات حقوقی در پی داشته باشد.
همچنین باید به قدری تسلط داشته باشید که بتوانید به هر سوالی که خریدار یا فروشنده در خصوص کلمه به کلمه قرارداد مبایعه نامه ممکن است از شما سوال کنند پاسخ دهید.
در ادامه کل موارد موجود در مبایعه نامه را توضیح دادیم و سعی کردیم شما را با نکات اصلی و حقوقی مبایعه نامه نویسی و اصول نوشتن قرارداد مبایعه نامه املاک آشنا کنیم.
ماده ۱ – طرفین قرارداد
در این قسمت، مشخصات طرفین معامله،فروشنده/فروشندگان و خریدار/خریداران نوشته می شود.
اگر هر یک از طرفین معامله، وکیل، وصی، قیم یا نماینده قانونی شخص اصلی مالک یا خریدار باشد، باید مشخصات او نیز ثبت شود.
اگر یکی از طرفین معامله، شرکت یا موسسه باشد، باید مشخصات نماینده قانونی شرکت یا موسسه، شماره ثبت و شناسه ملی شرکت در قسمت مربوطه درج شود.
ماده ۲ – موضوع قرارداد و مشخصات مورد معامله
در این قسمت، مشخص می شود که چه چیزی مورد معامله است.
در خالی خالی اول، میزان سهم یا دانگ را بنویسید. سهم ۱۰۰ واحد و دانگ ۶ واحد است. یعنی کسی که ۳ دانگ از ملک را دارد، یعنی ۵۰ سهم.
در جای خالی بعدی، نوع ملک را بنویسید. مثلا آپارتمان. سپس قسمت های خالی بعدی یعنی شماره پلاک ثبتی اصلی و فرعی، بخش ثبتی، حوزه ثبتی، سمت و مساحت ملک را حتما حتما از روی سند ملک و با دقت تکمیل کنید.
در قسمت مساحت ملک، صرفا مساحت مفید ملک را بنویسید نه مجموع مسافت مفید به علاوه پارکینگ یا انباری.
در قسمت مربوط به پارکینگ، اگر قطعه پارکینگ، شماره دارد، آن را بنویسید.
اگر ملک موردمعامله پارکینگ ندارد، بنویسید که “پارکینگ ندارد”.
اگر پارکینگ وجود دارد ولی جای آن مشخص نیست و در واقع پارکینگ مشاعی است، باید بنویسید “پارکینگ مشاعی”.
در قسمت مربوط به انباری، اگر ملک دارای انباری نمی باشد، بنویسید “انباری ندارد”.
در قسمت مربوط به کدپستی، دقت کنید که حتما کدپستی را به درستی وارد کنید. اگر درباره صحت کدپستی ملک اطمینان ندارید، از مالک بخواهید که به اداره پست مراجعه کند و تاییدیه کدپستی ذریافت کند. صحت کدپستی برای دریافت کدرهگیری الزامی است.
ماده ۳ – ثمن معامله
در این قسمت، مبلغ معامله و نحوه پرداخت آن به طور کامل در بند مربوطه نوشته می شود.
همانطور که در مبایعه نامه نوشته شده ” ثمن معامله به طور مقطوع …” ، قیمت ملک قابل تغییر نمی باشد و به طور قطعی مشخص شده و به هر دلیلی مثلا نوسانات بازار نمی توان آن را تغییر داد.
قیمت ملک باید به ریال، تومان، عددی و حروفی نوشته شود.
قسمت بعدی مربوط به شرایط پرداخت مبلغ است. باید نحوه پرداخت (نقدی یا چک) و تاریخ هر پرداخت درج شود.
همچنین باید مشخص شود که هر پرداخت بابت چه چیزی انجام می شود. مثلا:
* مبلغی که در زمان عقد قرارداد پرداخت می شود : پرداخت فی المجلس
* مبلغی که پرداخت آن منوط به تحویل ملک از طرف مالک است : پرداخت بابت تحویل ملک
* مبلغی که در روز تنظیم سند پرداخت میشود : پرداخت بابت تنظیم سند
ماده ۴ – شرایط مربوط به سند
در بند اول مبایعه نامه املاک، باید تاریخ دقیق حضور در دفترخانه اسناد رسمی را مشخص کنید. شماره دفترخانه و شهر محل وقوع آن نیز باید درج شود.
بند دوم مربوط به اسنادی است که در رهن بانک بوده و فروشنده موظف است تا قبل از تنظیم سند در دفترخانه فک رهن کند.
مطابق بند ۳ ، اگر یکی از طرفین معامله در روز تنظیم سند در دفترخانه حاضر نشد، طرف دیگر می تواند از سردفتر اسناد رسمی، گواهی عدم حضور را برای آن شخص دریافت کند. پیشنهاد می شود که حتما گواهی عدم حضور را از دفترخانه دریافت کنید. گواهی عدم حضور فقط در همان دفترخانه که در مبایعه نامه قید شده صادر می شود.
در ادامه بند ۳ ، اگر فروشنده مستندات و مدارک لازم جهت تنظیم سند (شامل مفاصا حساب شهرداری و مفاصا حساب مالیات و استعلام ثبت و در صورت نیاز پایانکار) را ارائه نکند یا همراه نداشته باشد یا خریدار ثمن معامله را پرداخت نکند، حکم عدم حضور را دارد و طرف مقابل می تواند گواهی عدم حضور را دریافت کند. همچنین منجر به پرداخت خسارت روزانه در وجه طرف مقابل می گردد.
ماده ۵ – شرایط تسلیم مورد معامله
این بخش از مبایعه نامه، دارای ۲ بند می باشد:
- بند اول (۱-۵) ، مربوط به تاریخ تحویل ملک می باشد. فروشنده موظف است در تاریخ تعیین شده، مورد معامله را با تمامی توابع و منضمات آن و با رعایت تمامی شرایط تحویل، به خریدار تسلیم نماید.
- در بند دوم (۲-۵)، شرایطی تعیین شده که در این مواقع، معامله فسخ می شود و مبلغ ثمن معامله از طرف فروشنده به خریدار عودت داده می شود. همچنین مبلغی به عنوان خسارت به خریدار پرداخت می شود. عرفا میزان خسارت را معادل ۱۰ تا ۱۵ درصد ثمن معامله در نظر می گیرند.
ماده ۶ – آثار قرارداد
این بخش دارای ۷ بند می باشد:
- بند اول: فروشنده باید تا زمان تنظیم سند رسمی، کلیه استعلامات و مجوزهای لازم را اخذ نماید مانند مفاصا حساب شهرداری، اداره اوقاف و … همچنین تمامی بدهی های احتمالی را پرداخت کند مانند آب و فاضلاب، برق، گاز، مخابرات، شهردادری، دارایی و … .
- بند دوم: گفته شده که هزینه های نقل و انتقال مانند دارایی، شهرداری و اداره اوقاف بر عهده فروشنده و هزینههای حقالثبت و حقالتحریر و هزینه تنظیم سند رهنی به عهده خریدار است.
لازم به ذکر است که این هزینه ها کاملا به توافق طرفین معامله بستگی دارد و هیچ اجبار قانونی در این خصوص وجود ندارد. - بند سوم: گفته که اگر تا زمان تنظیم سند رسمی، به دلیل نوسانات بازار و تورم، قیمت مورد معامله افزایش یا کاهش یافته باشد، به هیچ وجه قابل تغییر نمی باشد و هیچگونه تاثیری در مبایعه نامه و ثمن آن نخواهد داشت .
- بند چهارم: این بند بسیار مهم است و مربوط به خیارات فسخ قرارداد می باشد. قانون گذار شرایط خاصی برای فسخ قرارداد، برای خریدار و فروشنده قرار داده که در صورت اتفاق افتادن ان، امکان فسخ قرارداد وجود داشته باشد.
در این بند، حق استفاده از این خیارات برای خریدار و فروشنده سلب شده است. چرا که وجود این بند باعث ثبات قرارداد میشود و بر خلاف تصور برخی از افراد، مبایعه نامه به هیچ وجه قابل فسخ نمی باشد.
اما می توانید شرایط مدنظر خودتان را برای فسخ قرارداد ، در مبایعه نامه یادداشت کنید. - بند پنجم: در صورتی که فروشنده، به تعهدات مقرر شده در قرارداد عمل نکند، موظف است به ازای هر روز تاخیر، مبلغ مشخصی را به عنوان خسارت تاخیر به خریدار پرداخت کند.
مبلغ جریمه رقم مشخصی ندارد و برای همه قراردادها متفاوت است و متناسب با ثمن معامله تعیین می شود. - بند ششم: نوشته شده که برگه مبایعه نامه بدون مهر و امضای مشاور املاک (صاحب پروانه کسب) فاقد اعتبار است. بنابراین توجه داشته باشید که تمامی برگه های مبایعه نامه، علاوه بر خریدار، فروشنده و ۲ نفر شاهد، توسط مشاور املاک نیز مهر و امضا شود.
- بند هفتم: در این بند تاکید شده است علاوه بر اینکه مشاور املاک باید مدارک طرفین معامله را بررسی و احراز هویت کند، بلکه خریدار و فروشنده نیز باید اسناد و مدارک هویتی طرفین را مشاهده، بررسی و تایید کنند.
ماده ۷ – فایل متعاملین
این بخش از مبایعه نامه دارای ۵ بند می باشد:
- بند اول مربوط به حق الزحمه مشاور املاک یا همان کمیسیون املاک هست که خریدار و فروشنده باید آن را پرداخت کنند.
- بند دوم می گوید که مطابق قانون تجارت، در صورت فسخ قرارداد نیز حق کمیسیون باید پرداخت شود.
- بند سوم، مالیات بر ارزش افزوده که در حال حاضر ۹ درصد است، از میزان کمیسیون قانونی محاسبه و دریافت میشود.
- بند چهارم، مربوط به تعیین داور و داور مرضیالطرفین است. خریدار و فروشنده می توانند دو نفر را به عنوان داور تعیین کرده و نام آنان در قسمت مربوطه باید ثبت شود.
- بند پنجم: در این قسمت تاریخ، ساعت و نام دفتر املاکی که مبایعه نامه در آنجا تنظیم شده است نوشته می شود.
همچنین گفته شده که مبایعه نامه باید در سه نسخه تنظیم شده و در اختیار خریدار، فروشنده و مشاور املاک قرار گیرد.
مشاور املاک موظف است که در اسرع وقت، مبایعه نامه را در سامانه املاک ثبت کند و کدرهگیری دریافت کند.
آموزش نوشتن مبایعه نامه املاک ؛ در قسمت توضیحات مبایعه نامه چی بنویسیم
نوشتن بخش توضیحات در مبایعه نامه بسیار اهمیت دارد و می توان گفت مهمترین بخش مبایعه نامه محسوب می شود.
در این قسمت ارکان اساسی قرارداد مبایعه نامه توضیح داده می شود و شرایط طرفین نوشته می شود.
- بخش اصلی توضیحات مبایعه نامه املاک، شامل تمامی جزئیات و شرایط ملک می باشد. مانند:
-
- سینک، شیرآلات و روشویی (اگر برند خاصی است نوشته شود).
- سرویس بهداشتی (ایرانی یا فرنگی).
- سیستم سرمایشی (کولر آبی، کولر گازی، چیلر، داک اسپلیت).
- پکیج (توان مصرفی، برند، مدل).
- رادیاتور (تعداد، چند پره، در کدام اتاقها).
- تزیینات مثل نور مخفی، گچبری، کناف و…
- دربها (درب ضد سرقت، در معمولی).
- کابینت (جنس: هایگلس، ممبران، MDF، فلزی).
- امکانات آشپزخانه (هود، گاز رومیزی، فر توکار، آشپزخانه مخفی یا کثیف).
- جنس کف واحد (کاشی، سرامیک، پارکت و…).
- پوشش دیوار (کاغذ دیواری، رنگ و…).
- طبقه واحد.
- سمت واحد (شمالی، جنوبی و…).
- باکن (دارد یا ندارد).
- انباری (دارد یا ندارد و متراژ آن).
- پارکینگ (دارد یا ندارد و نوع آن. مثلا مشاعی، مسقف، مزاحم و…).
- کانال کشی کولر (دارد یا ندارد).
- دارای آب، برق، گاز (انشعابات اختصاصی یا اشتراکی).
** پس از نوشتن کلیه موارد، این جمله را در مبایعه نامه بنویسید: «فروشنده متعهد گردید کلیه موارد فوق را به صورت صحیح و سالم در زمان و تاریخ تحویل ملک، به خریدار تحویل دهد. در غیر اینصورت اگر بخشهایی از آن دچار نواقصی باشد باید تعمیر یا تعویض نموده و به صورت صحیح و سالم به خریدار تحویل دهد.»
- بخش دیگر توضیحات مبایعه نامه املاک، مربوط به چک ضمانت تنظیم سند می باشد. اگر خریدار چک ضمانت تنظیم سند دریافت کرده باشد، باید نکات مربوط به آن در این بخش نوشته شود.
- بخش بعدی توضیحات مبایعه نامه، در خصوص حق پشیمانی و ضرر و زیان و خسارت است. خریدار و فروشنده بعد از نوشتن قرارداد حق فسخ ندارند و در صورت برهم زدن معامله باید حق پشیمانی را پرداخت کنند.
همچنین خریدار و فروشنده می توانند در خصوص پشیمانی برای بر هم زدن معامله با یکدیگر توافق کنند که این مورد باید حتما در قرارداد ذکر شود. تعیین حق پشیمانی نیز به توافق طرفین معامله بستگی دارد. - بخش دیگر توضیحات مبایعه نامه، مربوط به تضامنی بودن تعهدات است و در صورتی نوشته می شود که خریدار یا فروشنده ۲ نفر یا بیشتر باشند.
اگر چند نفر به عنوان خریدار و یا فروشنده قرارداد را امضاء می کنند، می بایست نام همه آنها و قدرالسهم هر یک به طور دقیق در قرارداد ذکر گردد.
تضامنی نوشتن تعهدات طرفین در مبایعه نامه باعث می شود که هر یک از خریداران یا فروشندگان نسبت به تعهدات خریداران یا فروشندگان دیگر مسئول باشند.
برای مثال: اگر یکی از خریداران، پیش از پرداخت سهم خود از ثمن معامله فوت کند، سایر خریداران باید ثمن معامله را پرداخت کنند. - چنانچه قرارداد مبایعه نامه املاک به صورت وکالتی انجام می گیرد، وکیل هیچ گونه تعهدی در اجرای تعهدات فروشنده ندارد. پس لازم است که در قرارداد قید گردد که وکیل نیز همزمان با فروشنده نسبت به تعهدات وی مسئولیت دارد .
- بخش بعدی توضیحات مبایعه نامه، مربوط به شرایط فسخ قرارداد می باشد و تمامی شرایط مطرح شده توسط طرفین معامله برای فسخ قرارداد در این قسمت نوشته می شود. این قسمت بسیار مهم است و باید با دقت نوشته شود.
- بخش دیگر توضیحات معامله، مربوط به توافقات طرفین در معامله و ضمانت اجرایی انجام توافقات می باشد. برای مثال: فروشنده توافق می کند که تا تاریخ تحویل ملک، کار خاصی را انجام دهد و در صورت انجام ندادن آن، خریدار می تواند مبلغ تعیین شده به عنوان ضمانت اجرا را دریافت کند یا مبلغ مربوطه را از ثمن معامله کسر نماید.
- اگر ملک با وام منتقل می گردد، میزان اصل بدهی، میزان اقساط معوق، تعداد و مبالغ اقساط باقی مانده و نیز سود متعلقه بر اساس استعلام بانکی در توضیحات قید گردد.
- در توضیحات حتما ذکر شود که این قرارداد در حضور امضاء کنندگان ذیل با علم و آگاهی کامل از مفاد آن و با اراده صحت عقلی طرفین تنظیم گردید و فروشنده اقرار نمود قبل از این معامله هیچگونه قراردادی اعم از بیع ، اجاره ، صلح ، وکالت ، مشارکت و غیره نسبت به املک مورد معامله اعم از رسمی و عادی انجام نداده و در صورتیکه پس از انجام این معامله هرگونه فسادی نسبت به مورد معامله کشف گردد، مسئولیت پاسخگویی و جبران خسارت وارده بر عهده ایشان میب اشد و می بایست قیمت روز ملک در زمان کشف فساد بعلاوه ۳۰ درصد ثمن معامله به عنوان ضرر و زیان به خریدار این مبایعه نامه پرداخت گردد .
- در توضیحات حتما ذکر شود که فروشنده متعهد است که سند را صرفا به نام خریدار این مبایعه نامه انتقال داده و خریدار تا زمان تسویه حساب کامل مبلغ و یا پرداخت ۹۰ درصد از ثمن معامله حق واگذاری و انتقال مورد معامله را به شخص غیر چه در زمینه فروش و یا اجاره به صورت رسمی و عادی ندارد.
دانلود قرارداد مبایعه نامه املاک
برای دانلود نمونه قرارداد مبایعه نامه املاک به صورت pdf روی لینک زیر کلیک کنید و آن را به صورت رایگان دریافت کنید.
دانلود قرارداد مبایعه نامه املاک
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.