وظایف مدیر قرارداد املاک ✔️

وظایف مدیران رنج و مدیر قرارداد املاک ✔️
با بزرگتر و گستردهتر شدن دفاتر معاملات ملکی، تعداد افراد و سمت های این دفاتر نیز طبیعتا افزایش مییابد. شما یک آژانس املاک را تصور کنید، در آژانس های املاک معمولا افراد بسته به نوع تخصص و مهارت هایی که دارند در بخش مشاوره، کارشناسی فنی یا حقوقی، سرپرست مشاور، مدیر قرارداد مشغول به کار میشوند و وظایف مشخصی بر عهده میگیرند.
در این مقاله قصد داریم به شرح وظایف مدیر قرارداد املاک بپردازیم و در کنار آن گریزی به وظایف مدیران املاک، وظایف سرپرستان املاک و … نیز داشته باشیم.
مطالعه این مطلب شدیدا به افراد علاقمند به حرفه املاک توصیه میشود.
هر آژانس املاک چند مدیر دارد؟
پیش از پرداختن به مبحث وظایف مدیر قرارداد املاک و به طور کلی وظایف مدیران املاک، بهتر است بدانیم در هر آژانس املاک چند مدیر یا چند فرد با سمت مدیریت فعالیت میکنند؟!
هر آژانس املاک حداقل ۳ مدیر دارد؛
۱. مدیر کل ۲. مدیر قرارداد ۳. مدیر داخلی.
حال بسته به میزان گستردگی دفتر معاملات ملکی، تعداد مدیران نیز افزایش مییابد. به طور مثال در دپارتمان های املاک علاوه بر مدیران کل، قرارداد و داخلی، مدیر اجرایی، مدیر مشاوران (سرپرست) و … نیز وجود دارد.
هر یک از مدیران املاک وظیفه مدیریت بخش های زیرمجموعه خود را بر عهده دارند اما تمام آن ها در نهایت زیر نظر مدیر کل که همان مالک دفتر املاک است، به فعالیت خود ادامه میدهند. در ادامه به طور جداگانه به بررسی وظایف مدیران املاک خواهیم پرداخت.
شرح وظایف مدیران املاک
به طور کلی همه ما با وظایف مدیر آشنایی داریم زیرا هر محل و دفتر کاری قطعا یک مدیر را دارد. وظایف مدیران املاک نیز مانند مدیران سازمان ها و آژانس های تجاری دیگر، مدیریت بخش های مختلف دفتر املاک است. منتهی تمام وظایف آن ها در مدیریت یک بخش کوچک از دفتر املاک خلاصه نمیشود بلکه مسئولیت های دیگری هم دارند.
‼️ پیشنهاد میکنم مقاله ” ویژگی های مشاور املاک خوب و موفق ” رو هم بخونی ❤️ |
وظایف مدیر بنگاه املاک
مدیر بنگاه املاک که با سمت های دیگری مثل مدیر مشاور املاک، مدیر کل آژانس املاک و … نیز شناخته میشود در اصل همان صاحب دفتر معاملات ملکی است. وظایف مدیر بنگاه املاک به دو گروه پیش از تاسیس بنگاه و پس از تاسیس آن تقسیم میشوند.
یک فرد علاقمند برای این که بتواند دفتر معاملات ملکی خود را تاسیس کند باید ابتدا به دنبال دریافت مجوز باشد و این اصلیترین وظیفه مدیر بنگاه املاک پیش از تاسیس بنگاه است. پس از دریافت مجوز و تاسیس بنگاه املاک، مدیر تنها شخص حاضر در دفتر مذکور میباشد، بنابراین باید در حین جذب مشتری و رسیدگی به خواسته های مشتریان به دنبال جذب و استخدام نیروهای ماهر نیز باشد.
در نهایت پس از جذب کارمندان و تکمیل کادر، مدیر آژانس املاک در راس مجموعه قرار میگیرد و مسئولیت هایی نظیر رسیدگی به مشکلات و چالش های پرسنل خود، ایجاد فضایی آرام برای خدمت به مردم و به طور کلی مدیریت و اداره آژانس املاک برعهده او گذاشته میشود.
وظایف مدیر قرارداد املاک
پس از مدیر کل مشاور املاک، مدیر قرارداد مهمترین فرد در مشاور املاک است. وظایف مدیر قرارداد املاک عبارتند از:
- برگزاری جلسه میان طرفین معامله
- بررسی اسناد و مدارک موجود
- شنیدن خواسته ها و شرایط طرفین معامله
- حل اختلافات پیش آمده میان طرفین معامله
- مطالبه نتیجه استعلامات از کارشناس حقوقی
- تنظیم قرارداد
- دریافت کمیسیون
گاها وظایف مدیر قرارداد املاک ممکن است بیش از موارد گفته شده باشد و این امری کاملا طبیعی است. زیرا چارچوب وظایف هر مدیر در دفاتر معاملات ملکی به تعداد پرسنل و کارمندان آن دفتر بستگی دارد. به طور مثال در صورت نبود کارشناس حقوقی، مسئولیت های وی نیز به وظایف مدیر قرارداد املاک اضافه خواهند شد.
وظایف مدیر داخلی املاک
اکنون پس از ذکر وظایف مدیر مشاور املاک و وظایف مدیر قرارداد املاک، این پرسش مطرح میشود که مدیران داخلی مشاورین املاک چه وظایفی دارند؟! در پاسخ به این سوال باید گفت: مدیر داخلی همانطور که از عنوان شغلیاش پیداست مسئول رسیدگی به امور داخلی دفتر میباشد.
اما اگر بخواهیم دقیقتر به پرسش مذکور پاسخ بدهیم و وظایف مدیر داخلی املاک را موشکافی کنیم، به موارد زیر خواهیم رسید:
- پیگیری استعلام اسناد و مدارک
- پیگیری قراردادها و نحوه و تاریخ تنظیم آن ها
- پیگیری تحویل ثمن و مثمن
- استخدام منشی و خدمات
- نظارت به کار نیروی خدمات
- تامین لوازم دفتر
وظایف سرپرستان املاک
سرپرست دفتر معاملات ملکی نیز به نوعی مدیر مشاوران شناخته میشود پس جا دارد در شرح وظایف مدیران املاک و در کنار ذکر وظایف مدیر قرارداد املاک، به بررسی وظایف سرپرستان املاک نیز بپردازیم.
سرپرست مسئولیت رسیدگی به امور مشاوران را دارد. به طور مثال در صورت بروز مشکل برای یکی از مشاوران، وی باید نزد سرپرست رفته و درخواست حل مشکل به وجود آمده را از او داشته باشد. از طرفی مسئولیت آموزش مشاوران نیز با سرپرست است، به عبارت دیگر سرپرست وظیفه دارد تمام آموزش های لازم را در اختیار مشاوران قرار داده و سطح علمی و مهارت های ایشان را ارتقا دهد.
پیگیری کار مشاوران بر عهده سرپرست است ، از نحوه فایل یابی ،کارشناسی و قیمت گذاری تا آگهی ،جذب و سرویس به متقاضی و در نهایت نظارت بر حسن اخلاق و رفتار مشاور . پس به طور کلی نظارت بر کار مشاوران و هر آنچه به مشاوران مرتبط میشود با سرپرست آژانس املاک خواهد بود.
و کلام آخر اینکه
با مطالعه این مقاله دانستیم که هر آژانس املاک بسته به میزان گستردگی که دارد، کارمندانی به عنوان مدیر خواهد داشت. همچنین با وظایف مدیر قرارداد املاک و سایر مدیران آژانس های املاک نیز آشنا شدیم. اما توجه داشته باشید که افراد علاقمند به حرفه املاک کار خود را از جایگاه مشاوری آغاز کرده و به تدریج با کسب دانش و مهارت و ارتقای سطح علمی خود موفق به کسب جایگاه مدیریت میشوند.
بهترین راه و روش ارتقای سطح علمی و مهارت برای مشاورین املاک، شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی است که بدین منظور برگزار میشوند.
مثلا اگر شما قصد دارید مدیر قرارداد املاک شوید، ابتدا باید مدتی مشاور باشید و پس از آن با شرکت در دوره های آموزشی مخصوص مدیران قرارداد ، با وظایف مدیر قرارداد املاک به طور دقیق آشنا شده و مهارت های لازم را در این زمینه کسب کنید تا پس از آن بتوانید به عنوان مدیر قرارداد به فعالیت خود ادامه دهید.
شرکت در دوره های تخصصی مجموعه فراملک
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.