مراحل دریافت سند ملکی المثنی 📄

سند ملکی المثنی
گم کردن مدارک به خصوص سند مالکیت یکی از اتفاقات دردسرساز و مشکل ساز می باشد. گاهی سند مالکیت بنا به دلیل وقوع حادثه ای به طور کلی از بین می رود . گاهی نیز به سرقت رفته یا مفقود می شود.
در هر دو صورت می توان برای اخذ سند مالکیت المثنی اقدام نمود .
در این مقاله تلاش کردیم گام های لازم برای دریافت سند مالکیت المثنی را مورد بررسی قرار دهیم :
صدور سند مالکیت المثنی
سند مالکیت المثنی در موارد زیر صادر می شود:
- اگر سند مالکیت مفقود شود.
- در صورتی که بخشی از سند یا کل آن سند مالکیت از بین برود.
- در صورتی که سند مالکیت نزد شخص دیگری باشد و استرداد آن حتی با صدور حکم دادگاه و اجرائیه برای فرد مقدور نباشد.
- هرگاه به علت ریختن جوهر یا سوختگی یا پارگی و یا جهات دیگری قسمتی از سند مالکیت از بین رفته باشد و یا قابل استفاده نباشد.
مراحل لازم برای دریافت سند مالکیت المثنی
برای دریافت سند مالکیت المثنی لازم است مراحل زیر انجام شوند :
- باید دو برگ استشهادیه از حسابداری اداره ثبت دریافت شود.
- فرم استشهادیه محلی باید تکمیل شود.
- لازم است که به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید تا برای استشهادیه گواهی امضاء صادر شود.
- باید به اداره ثبت مراجعه شود و در خواست و استشهادیه ارائه گردد.
پس از طی کردن گام های ذکر شده، اداره ثبت مسئله را در دفتر املاک ثبت می کند و با ارسال بخشنامه به دفاتر اسناد رسمی موضوع را اعلام می نماید .
سپس موضوع را یک نوبت در روزنامه های کثیر الانتشار یا روزنامه هایی که آگهی ثبتی درج می شود، آگهی می نماید . در صورتی که تا ده روز از تاریخ انتشار آگهی اعتراضی نرسیده یا در صورت اعتراض اصل سند مالکیت یا سند معامله ارائه نشده باشد ، اداره ثبت اقدام به صدور المثنی سند مالکیت خواهد نمود.
نام و نام خانوادگی صاحب سند ، آدرس محل قرارگیری ملک و شماره پلاک ثبت شده آن ، توضیحاتی درباره چگونگی مفقود شدن سند ، معاملاتی که به نقل از سوابق ثبتی و اظهار صاحب سند در سند مالکیت قید شده است ، اطلاعاتی هستند که در روزنامه برای سند مالکیت مفقود شده ، منتشر می شوند.
پس از این مرحله، زمان بعدی مراجعه فرد به شعبه بایگانی مشخص می شود . لازم است که مالک سند در زمان تعیین شده به اداره ثبت مراجعه نماید.
لازم به ذکر است که اگر سند مالکیت بازداشت باشد، امکان صدور سند مالکیت المثنی وجود ندارد.
معاملات ملکی با استفاده از سند المثنی
در زمان تنظیم سند المثنی اداره ثبت بر اساس روال اداری موجود و برای جلوگیری از مشکلات بسیار ، موضوع پیش آمده را به دفاتر اسناد رسمی اطلاع می دهد . بدین صورت آن ها را موظف به بررسی های کامل تر در زمان معاملات مربوطه به این گونه املاک می کنند. به طوری که بر اساس اعلام اداره ثبت دفاتر اسناد رسمی موظف اند که اگر بخواهند معامله ای را نسبت به ملک مورد نظر و پلاک مربوطه تنظیم کنند ، می بایست ابتدا شرایط ثبتی ملک را استعلام کرده و سپس اقدامات لازم را انجام دهند.
برای بررسی این موضوع دفاتر اسناد رسمی دفتری به عنوان مرجع برای این گونه املاک و اطلاعیه های رسیده از اداره ثبت تنظیم می کنند که در زمان ثبت معاملات می بایست ابتدا ملک مورد معامله و پلاک آن بررسی شود تا اجازه معامله داده شود. اگر فردی با اصل سند ملکی که برای آن سند المثنی صادر شده است اقدام به معامله کند دفاتر اسناد با بررسی پلاک مورد نظر در اطلاعیه های دریافتی از اداره ثبت می توانند موضوع را بررسی و بر اساس آن اقدامات لازم را انجام دهند
اخذ سند مالکیت المثنی در صورتی که نزد شخص دیگری باشد و استرداد آن حتی با حکم دادگاه و صدور اجرائیه برای صاحب سند امکان پذیر نباشد .
در مواردی که سند مالکیت در ید ثالث بوده و دادگاه حکم به استرداد آن می دهد و با صدور اجرائیه نیز استرداد سند مالکیت مقدور نمی شود ، مالک می تواند با اخذ گواهی از دادگاه صادر کننده حکم و تسلیم آن به اداره ثبت مربوطه تقاضای صدور سند مالکیت المثنی بنماید. در این مورد ارائه فرم استشهاد و انتشار آگهی فقدان سند مالکیت ضرورت نداشته اداره ثبت باید با رعایت موارد قانونی، طبق گواهی دادگاه مبادرت به صدور المثنی نماید.
‼️ مقالات املاک | فرابلاگ ، مجله تخصصی برای آموزش مشاوران املاک
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.